[O2] Wyświetlacz NIE Maxi-DOT - jaka funkcjonalność

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • liyan45236
    Classic
    • 2010
    • 2

Ja mam od dwóch dni OII 1.9 113 nalatane i to samo słyszę, ale nawet mi się to podoba :wink: najwięcej słychać w przedziale 1500 do ok 2000 obr, nie przejmuje się tym, silnik i osprzęt suchutki,błędów nie ma, olej jak póki co w normie,ciągnie jak opętana, nic tylko paliwo i jeździć z uśmiechem na gębie
  • Oktawa
    Classic
    • 2009
    • 15

Witam,

Czy wiecie co pokazuje i jak wygląda obsługa wyświetlacza nie MAXI-DOT (standardowy wyświetlacz half-DOT) w O II FL?

Chciałbym się dowiedzieć, co jest na stałe pokazywane, a co trzeba "wyklikać", żeby zobaczyć. Jakie informacje można uzyskać z tego wyświetlacza?

Z góry dziękuję i pozdrawiam,
    Oktawa

Komentarz

• OctaviaFLKrak
      Ambiente
      • 2009
      • 138

W swojej O2 FL nie posiadam MAxi dota tylko standardowy. wedlug mnie roznica pomiedzy dwoma polega na tym iz w maxi docie otwarte drzwi/nidemkiete pokazywane sa graficznie na duzym "obrazku" a nie na małej kontrolce. pozostale funkcje podejrzewam sa te same.

Komentarz

• Oktawa
        Classic
        • 2009
        • 15

Z tego, co czytałem w wątku o Maxi-DOT, otwarte-domknięte drzwi to nie jedyna różnica funkcjonalności pomiędzy Maxi-DOT a standardowym. Oczywiście pomijam różnice jaką jest sposób prezentacji graficznej.
        Generalnie chodzi mi o to, jakie dane można zobaczyć na tym standardowym wyświetlaczu, przełączając pomiędzy "ekranami" np.:

- data, godzina, temperatura zew., przebieg auta, przebieg od skasowania

"klik"

- data, godzina, temperatura zew., spalanie chwilowe...

"klik"

- itd.

?

Komentarz

• danielcio
          Drive
          • 2007
          • 84
          • Superb II combi (3T5)

Komputer pokładowy pokazuje :
          1.temperaturę zewnętrzną klik
          2.czas jazdy klik
          3.chwilowe zużycie paliwa klik
          4. średnie zużycie klik
          5. zasięg jazdy klik
          6. przebyta odległość klik
          7. bieżąca prędkość klik
          8. ostrzeżenie o przekroczeniu prędkości

Godzina jest zawsze wyświetlana na górze wyświetlacza
          DOBRE OFERTY NA NOWE SAMOCHODY :SKODA ORAZ OPEL, KIA, FIAT, JEEP, PEUGEOT
          INTER AUTO KRAKÓW tel.501056142
          [email protected]

Komentarz

• Oktawa
            Classic
            • 2009
            • 15

Dzięki Danielcio,

Ale jeżeli jest dokładnie tak jak piszesz, to wygląda marnie. Gorzej niż seryjne wyposażenie FSO 1500, rzekłbym. Tam przebieg auta i przebyta odległość w standardzie "wyświetlały się" jednocześnie

Znalazłem coś takiego, więc albo nie jest dokładnie tak, albo w facelifintgu coś schrzanili:

Tu, oprócz stałej godziny na górze, wyświetlane są jednocześnie:
            - temperatura, przebieg i przebyta odległość

Co się więc stanie po kolejnym "klik" ?

Komentarz

• danielcio
              Drive
              • 2007
              • 84
              • Superb II combi (3T5)

takie są w O2 FL
              Załączone pliki
              [email protected]

Komentarz

• Oktawa
                Classic
                • 2009
                • 15

Nie dokładnie o to mi chodziło, Danielcio. Ja wiem, że takie są zegary po faceliftingu. Na zdjęciu, które przysłałeś jest jednak MAXI-DOT (czy nie?). Moje pytania w poprzednim poście dotyczą tego co jest wyświetlane na standardowym wyświetlaczu.

Komentarz

• danielcio
                  Drive
                  • 2007
                  • 84
                  • Superb II combi (3T5)

to co wysłałem to jest wersja Ambiente a zmieniają się funkcje na środku i w tej kolejności co opisałem
                  [email protected]

Komentarz

• Oktawa
                    Classic
                    • 2009
                    • 15

Już rozumiem.
                    A czy jest taka możliwość (np. przeprogramowanie w serwisie), żeby temperatura wyświetlała się na stałe, a zmieniały się inne parametry?

Komentarz

• Big
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2007
                      • 6389

Zamieszczone przez OctaviaFLKrak
                      wedlug mnie roznica pomiedzy dwoma polega na tym iz w maxi docie otwarte drzwi/nidemkiete pokazywane sa graficznie na duzym "obrazku" a nie na małej kontrolce. pozostale funkcje podejrzewam sa te same.
                      Źle podejrzewasz
                      Jest tak jak napisa Danelcio. Tyle ze w O II FL ten Half-Dot zajmuje całą przetrzeń pomiedzy zegarami ( jak Maxi-Dot) ale pozbawiony jest baaaardzo wielu funkcjonalności.
                      Pisząc w skrócie - Half-Dot to TYLKO SAM komputer pokładowy.
                      Maxi-Dot - to skomplikowane urządzenie w które wbudowany jest między innymi komputer pokladowy, panel Check Control oraz dodatkowo urządzenie to pozwala zarzadzac modułem komfortu zamontowanym w aucie (czyli ustawieniami róznych funkcji auta np. komfortowych kierunkowskazów czy komfortowym otwieraniem szyb, światłami itd.)
                      Czarny Elegance

Komentarz

Pracuję...