Ja mam od dwóch dni OII 1.9 113 nalatane i to samo słyszę, ale nawet mi się to podoba :wink: najwięcej słychać w przedziale 1500 do ok 2000 obr, nie przejmuje się tym, silnik i osprzęt suchutki,błędów nie ma, olej jak póki co w normie,ciągnie jak opętana, nic tylko paliwo i jeździć z uśmiechem na gębie
[O2] Wyświetlacz NIE Maxi-DOT - jaka funkcjonalność
Zwiń
X
-
[O2] Wyświetlacz NIE Maxi-DOT - jaka funkcjonalność
Witam,
Czy wiecie co pokazuje i jak wygląda obsługa wyświetlacza nie MAXI-DOT (standardowy wyświetlacz half-DOT) w O II FL?
Chciałbym się dowiedzieć, co jest na stałe pokazywane, a co trzeba "wyklikać", żeby zobaczyć. Jakie informacje można uzyskać z tego wyświetlacza?
Z góry dziękuję i pozdrawiam,
Oktawa
-
-
Z tego, co czytałem w wątku o Maxi-DOT, otwarte-domknięte drzwi to nie jedyna różnica funkcjonalności pomiędzy Maxi-DOT a standardowym. Oczywiście pomijam różnice jaką jest sposób prezentacji graficznej.
Generalnie chodzi mi o to, jakie dane można zobaczyć na tym standardowym wyświetlaczu, przełączając pomiędzy "ekranami" np.:
- data, godzina, temperatura zew., przebieg auta, przebieg od skasowania
"klik"
- data, godzina, temperatura zew., spalanie chwilowe...
"klik"
- itd.
?
Komentarz
-
-
Komputer pokładowy pokazuje :
1.temperaturę zewnętrzną klik
2.czas jazdy klik
3.chwilowe zużycie paliwa klik
4. średnie zużycie klik
5. zasięg jazdy klik
6. przebyta odległość klik
7. bieżąca prędkość klik
8. ostrzeżenie o przekroczeniu prędkości
Godzina jest zawsze wyświetlana na górze wyświetlaczaDOBRE OFERTY NA NOWE SAMOCHODY :SKODA ORAZ OPEL, KIA, FIAT, JEEP, PEUGEOT
INTER AUTO KRAKÓW tel.501056142
[email protected]
Komentarz
-
-
Dzięki Danielcio,
Ale jeżeli jest dokładnie tak jak piszesz, to wygląda marnie. Gorzej niż seryjne wyposażenie FSO 1500, rzekłbym. Tam przebieg auta i przebyta odległość w standardzie "wyświetlały się" jednocześnie
Znalazłem coś takiego, więc albo nie jest dokładnie tak, albo w facelifintgu coś schrzanili:
Tu, oprócz stałej godziny na górze, wyświetlane są jednocześnie:
- temperatura, przebieg i przebyta odległość
Co się więc stanie po kolejnym "klik" ?
Komentarz
-
-
takie są w O2 FLZałączone plikiDOBRE OFERTY NA NOWE SAMOCHODY :SKODA ORAZ OPEL, KIA, FIAT, JEEP, PEUGEOT
[email protected]
Komentarz
-
-
to co wysłałem to jest wersja Ambiente a zmieniają się funkcje na środku i w tej kolejności co opisałemDOBRE OFERTY NA NOWE SAMOCHODY :SKODA ORAZ OPEL, KIA, FIAT, JEEP, PEUGEOT
[email protected]
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez OctaviaFLKrakwedlug mnie roznica pomiedzy dwoma polega na tym iz w maxi docie otwarte drzwi/nidemkiete pokazywane sa graficznie na duzym "obrazku" a nie na małej kontrolce. pozostale funkcje podejrzewam sa te same.
Jest tak jak napisa Danelcio. Tyle ze w O II FL ten Half-Dot zajmuje całą przetrzeń pomiedzy zegarami ( jak Maxi-Dot) ale pozbawiony jest baaaardzo wielu funkcjonalności.
Pisząc w skrócie - Half-Dot to TYLKO SAM komputer pokładowy.
Maxi-Dot - to skomplikowane urządzenie w które wbudowany jest między innymi komputer pokladowy, panel Check Control oraz dodatkowo urządzenie to pozwala zarzadzac modułem komfortu zamontowanym w aucie (czyli ustawieniami róznych funkcji auta np. komfortowych kierunkowskazów czy komfortowym otwieraniem szyb, światłami itd.)Czarny Elegance
Komentarz
-
Komentarz